RMVk

Aktiivinen venekerho

Rauman Moottorivenekerho ry:n toimintaan ovat tervetulleita kaikki veneilyharrastuksesta kiinnostuneet.

RMVK on toiminut aktiivisena veneilyharrastajia kokoavana voimana jo vuosikymmeniä. Kerhon perustava kokous oli Rauman Seurahuoneella 1.3.1950 klo 19.00.

hALLITUS

Kommodori Tomi Ojanen, puh. 040 583 9923, Tomi.ojanen(at)notra.fi
1 varakommodori Markus Viitanen
2 varakommodori Martti Virtanen

Hallituksen Jäsen Harri Varho
Hallituksen Jäsen Oliver Westerberg
Hallituksen Jäsen Vesa Laakeristo
Hallituksen Jäsen Markku Tiihonen
Hallituksen Jäsen Jyrki Sirrola
Hallituksen Jäsen Juho Elo

Sihteeri Martti Virtanen, martti.virtanen(at)gmail.com

Toimikunnat

Huvitoimikunta

Toimikunnan pääasiallinen toimenkuva on erilaisten tapahtumien, kahvituksien ja ohjelmien hankinta ja
järjestely, esim. pikkujoulut, lipun nostot ja juhannusjuhlat ym. yhteiset tapahtumat.
Tapahtumien järjestely tapahtuu yhdessä muiden toimikuntien avustuksella, riippuen aina tapahtumasta.

Pj. Vesa Laakeristo p. 040 094 6214, vesalaakeristo(at)hotmail.com

Jäsenet: Johanna Laakeristo, Tarja Saarivuori

 

Nuoriso- ja koulutustoimikunta

Toimikunta vastaa tapahtumien ja aktiviteettien järjestämisestä junioreille sekä koulutusta kerhomme kaikille jäsenille.

Pj. Oliver Westerberg, p. 040 776 3910 oliver.westerberg(at)makila.com

Jäsenet:  Leevi Ojanen, Kaapo Ojanen

Toimikuntamme ottaa vastaan mielellään toiminnasta tai ohjaamisesta kiinnostuneita yli 15 vuotiaita, älä epäröi ottaa yhteyttä toimikuntamme jäseniin.

Kilpailutoimikunta

Kilpailutoimikunta järjestää erilaisia veneilyyn liittyviä kilpailuita seuran jäsenille.

Pj. Juho Elo, p. 050 560 1992, juho.elo(at)lailanet.fi
Jäsenet: Jari Suominen ja Raimo Virtanen

Matkailutoimikunta

Toimikunta ilmoittaa hyvistä rantautumis-/taukopaikoista sekä järjestää illanviettoja ja yhteisiä matkoja esim. venemessuille.

Pj. Matti Virtanen, p. 040 084 7921 martti.virtanen(at)gmail.com
Jäsenet: Esa Lehto, Jari Jäpölä, Marja-Leena Jäpölä

Henkilötietojen muutos

Henkilötietojen muutoksesta ilmoitetaan sihteerille: martti.virtanen(at)gmail.com

Lue RMVK:n Tietosuojaseloste

Säännöt

Lue RMVK:n säännöt.

Linkkejä

Historia

Rauman Moottorivenekerhon syntysanat lausuttiin jouluaattona ennen perinteistä raumalaista joulurauhan julistamista 1949 Rauman torilla, silloisen Nordbergin kirjakaupan edessä.

Teknikko Tuomo Varho oli ollut kesällä Saku-veneellään Maarianhaminassa ja paluumatkallaan poikennut Turussa, Naantalissa ja Uudessakaupungissa. Tämän matkansa varrella hän oli saanut todeta, miten eri seuroihin kuuluvat veneet saivat satamissa ollessaan osakseen parempaa palvelua ja monia etuja.

Perustava kokous pidettiin 1.3.1950 klo 19.00 Rauman Seurahuoneella. Läsnä oli 133 henkilöä. Perustavan kokouksen puheenjohtajaksi valittiin työnjohtaja Olavi Knuuti ja sihteeriksi teknikko Erkki Paloheimo.

Teknikko Tuomo Varho antoi seikkaperäisen selvityksen perustettavasta Moottorivenekerhosta ja sen tarkoituksesta. Perustavan kokouksen pöytäkirjan ovat allekirjoittaneet kokouksen puolesta: Tuomo Varho, Heikki P. Aalto, Olavi Knuuti, Eero Vainio, Volmar Vainio, Toivo Tarvainen, Paavo W. Aalto, Erkki Paloheimo ja Kusti Rantanen. Pöytäkirjan tarkastajina toimivat Kusti Rantanen ja Paul Palmo.

Kokous päätti yksimielisesti perustaa Suomen Moottoriveneliiton alaisena toimivan moottorivenekerhon Raumalle ja samantien hyväksyttiin kerhon säännöt.

Hallitus 1950

Kerhon kommodoriksi valittiin yksimielisesti teknikko Tuomo Varho.
I. varakommodoriksi valittiin teknikko Heikki Aalto
II. varakommodoriksi työnjohtaja Olavi Knuuti
Kerhon hallitukseen valittiin autoilija Kusti Rantanen, autoilija Paavo Aalto, teknikko Erkki Paloheima, insinööri Toivo Tarvainen, johtaja Eero Vainio ja työnjohtaja Volmar Vainio.

Perustavan kokouksen jälkeen oli pidetty kerhon yleinen kokous (1.3.1950 klo 20.30), jossa oli läsnä 133 henkilöä. Seuran tunnuksista päätettiin 7.3.1950 pidetyssä kokouksessa. 16.3.1950 jätettiin anomus pääsystä SMVL:n jäseneksi. 18.3.1950 Helsingin kokous hyväksyi anomuksen. 20.10.1950 pyydettiin lupaa Rauman kaupungilta vaakunan käyttöön lipussa.

Seuranlippu (tunnus Rauman vaakuna)
Veneenomistajan viiri (tunnus Rauman vaakuna)
Kerhoviiri keltasininen (tunnus liiton merkki)

Päätös ostaa maata maanomistaja Kosti Tuomiselta Iso-Laakko nimisestä saaresta tehtiin 21.4.1950. Noin. 5000 m2 suuruisen maa-alueen hinta oli 120.000 mk. Hallitus päätti ottaa 100.000 lainan 10 vuoden maksuajalla maa-alueen ostoa varten. Ensimmäisen seuramajan rakentaminen alkoi 1950 keväällä. Meriniemen kurkihirsi oli juhannuksena paikoillaan ja lippu nousi juhlallisesti vasta pystytettyyn salkoon. Suven ja syksyn kuluessa talo nousi nopeasti ja talvella se oli valmis.

Toiminta oli vilkasta ja mm. syksyllä 1955 Tuomo Varho esitti ajatuksen moottorivenerallin järjestämisestä. S.M.V.L hyväksyi ehdotuksen ja niin kuusi RMVK:n edustajaa osallistui Rödhamnin ralliin. 

Maaliskuussa 1984 kerho vuokrasi kaupungilta maa-alueen Kompinlahden täyttöalueelta. Kerhon vuosikokouksessa 1986 valittiin telakkatoiminnan käynnistäjiksi Jyrki Ovaska ja Juha K. Kari. Telakkasuunnitelma valmistui samana vuonna ja suulien rakentaminen alkoi. Tänä päivänä telakalla on talvisäilytystä varten hallipaikkoja 45 kpl ja ulkopaikkoja 40 kpl. Laituripaikkoja on 15 kpl, joista kaksi on huoltopaikkaa.

Kesällä 2011 vuokrasimme kaupungilta telakkaan viiden vuoden vuokrasopimuksella n. 850 m2 lisäalueen, joka mahdollisti n. 10 uutta ulkopaikkaa.

Kaikki tukikohdissa sijaitsevat rakennukset ja laiturit on rakennettu talkoovoimin. Vanha hyvin palvellut kerhomaja päätettiin korvata uudella 1994. Kesällä -94 tehtiin nykyisen kerhomajan perustukset. Meriniemi majan vihkijäiset pidettiin 26.8.1995, kerhon 45-vuotis juhlan yhteydessä. Laakossa on tänäpäivänä kaksi saunaa, grillikatos ja kerhomaja.

Yhdeksänkymmentäluvulla kerhon toiminta laajeni uudenkaupungin seudulle. Vuonna 1991 kerho vuokrasi Uudenkaupungin saaristosta Vaakunan saaresta tontin, jossa oli pieni sauna. Paikka kastettiin Kaislarannaksi.

Vuonna 1999 seura osti tontin Iso Vehasen saaresta. Talkoilla saareen rakennettiin laituri, grillikatos ja pieni rantasauna. Niin Vehaniemeä kuin muitakin seuran tukikohtia kehitetään edelleen.

Kaikki toiminta vaatii kehittämisen lisäksi myös jo aikaan saatujen mahdollisuuksien ylläpitoa. Tämä taas vaatii osallistumista ja aktiivisuutta. Kiitos kaikille seuran jäsenille panoksestanne!