Toiminta

Rantaudu saarikohteisiin ja tutustu toimintaan

RMVK:n jäsenenä nautit monipuolisista eduista. Tutustu taukopaikkoihin, katsastuspalveluihin ja telakkatoimintaan sekä ajankohtaisiin tapahtumiin!

Telakkatoiminta

RMVK:n jäsenillä on mahdollisuus veneiden talvisäilytykseen Raumalla Petäjäksen telakka-alueella. Jäsenistö on rakentanut alueelle 11 suulia, joissa on n. 65:n veneen sisäsäilytyspaikat. Ulkosäilytysalueella on ulkopaikkoja n. 50.

Katsastus

RMVK:n katsastajat katsastavat kerhon veneitä SPV:n ohjeiden mukaan ja veneet rekisteröidään SPV:n venerekisteriin.

Meriniemi

RMVK:n tukikohta Meriniemi sijaitsee Raumalla Laakossa. Raumalaisia lähellä olevassa kohteessa on aktiivista toimintaa ja leppoisa tunnelma.

Vehaniemi

Uudenkaupungin suunnalla Iso-Vehasen saaressa sijaitseva Vehaniemi on hyvin varusteltu tukikohta, jossa veneilijä saa vesitankit täyteen ja mukavat löylyt.

RMVK:n telakka Rauman Petäjäksessä on käytettävissä sieltä paikan varanneille kerhon jäsenille (ulkohallipaikka tai hallipaikka). Jäsenillä on mahdollisuus veneiden talvisäilytykseen telakka-alueella. Jäsenistö on rakentanut alueelle 11 suulia, joissa on n. 65:n veneen sisäsäilytyspaikat. Ulkosäilytysalueella on ulkopaikkoja n. 50. Ulkopaikkavaraukset tehdään telakkamestarille. Kerholla on laituripaikkoja (15) telakan laiturissa, joista kaksi on yleisiä huoltopaikkoja ja 13 vuokrataan jäsenille ”kaupungin määrittelemällä hintatasolla”. Varaukset tehdään telakkamestarille ja vapautuvat paikat annetaan ”varauslistan” mukaan. Katso hinnasto.

Telakkatoimikunta 2024

Puheenjohtaja Pauli Aaltonen p. 045 117 2343 pauli.i.aaltone(at)gmail.com
Telakkamestari Janne Männistö p. 040 586 3448 jamimannisto(at)gmail.com
Jäsenet: Jarmo Talvio, Jukka Selänne, Paavo Sorvakko Jarmo Helimo ja Tapio Kiiskilä 

Hallipaikan vuokrasopimus – 2018

Veneet hyvässä säilössä Petäjäksessä useamman vuosikymmenen

RMVK vuokrasi kaupungilta vuonna 1984 Petäjäksen alueelta veneiden talvisäilytystä varten telakka-alueen 50 vuoden vuokrasopimuksella (ko. vuokrasopimusaluetta kerran laajennettu ja pinta-ala n. 9800 m2).

Vuonna 2011 sovittiin kaupungin kanssa uusi lyhytaikainen (5 v) vuokrasopimuksen n. 850 m2 alueesta. Vuonna 2014 tehtiin Rauman kaupungin kanssa uusi vuokrasopimus (31.12.2044) laajemmasta alueesta (joka sisältää myös aiemmat alueet ; kokonaispinta-ala 14.221 m2). Tämä mahdollisti uusien suulien rakentamisen ja toi myös lisää ulkopaikkoja. 

Vuonna 2015 valmistui halli 10 ja vuonna 2017 lämminhalli, halli 11. Jäsenistö rakensi alueelle 11 suulia, joissa on n. 65 veneen sisäsäilytyspaikat. Ulkosäilytysalueella on ulkopaikkoja n. 50.

 Rauman Moottorivenekerhon (jäljempänä RMVK) venetelakan tarkoituksena on kunnollisen talvisäilytys- ja telakointimahdollisuuden varaaminen RMVK:n jäsenten veneille, sekä tätä varten tarvittavien venesuulien ja laitteiden rakentaminen ja jatkuva kunnossapito.

 RMVK:n telakka sijaitsee Petäjäksessä Leppäläntie varrella Rauman kaupungilta vuokratulla alueella. Vuokra-aika on 1 päivästä kesäkuuta 1984 toukokuun 31 päivään 2034. Telakkatoiminta perustuu aktiivisten jäsenten vapaaehtoiseen talkootyöhön kuten jatkuva ylläpitokin.

 Venetelakan asioita hoitaa RMVK:n syyskokouksen vuosittain valitsema telakkatoimikunta.

Toimikunnan puheenjohtaja hoitaa telakkamestarin ja muiden toimikunnan jäsenten avustamana telakkaa koskevat asiat hyväksytyn budjetin mukaisesti, ellei hän katso, että jokin asia on sen laajakantoisuuden vuoksi saatettava RMVK:n hallituksen ratkaistavaksi.

Telakkatoimikunnan sihteeri pitää luetteloa telakoitavista ja säilytettävistä veneistä, antaa RMVK:n rahastonhoitajalle luettelon ja tiedot perittävistä telakointimaksuista, sekä toimii telakkatoimikunnan sihteerinä.

Telakkatoimikunta huolehtii suulien ja laitteiden jatkuvasta kunnosta ja säilytyksestä, suunnittelee ja johtaa yhteiset työt, määrää ulkosäilytyspaikat, sekä valvoo yleistä järjestystä.

Telakkatoimikunta laatii vuotuisen talousarvion, tekee ehdotuksen telakointimaksuista, laatii inventaarin ja kalustoluettelon sekä toimintakertomuksen, suunnittelee telakalla suoritettavat rakennus- ja kunnostustyöt ja tekee RMVK:n hallitukselle ehdotuksen suulipaikkojen vuokrauksista.

Telakkatoimikunta kokoontuu tarvittaessa puheenjohtajan kutsusta tai jos kaksi toimikunnan jäsentä sitä pyytää.

 RMVK:n jäsenet saavat sovittua korvausta vastaan käyttää telakkaa ja sen laitteita veneensä telakoimiseen, korjauksiin sekä mastojen ja moottoreiden nostamiseen. Em. töistä on etukäteen sovittava telakkamestarin kanssa, joka perii mahdollisen maksun. Tarvittavan työvoiman sekä työkalut ja tarveaineet hankkii jokainen itse.

 Telakalla saa säilyttää ainoastaan RMVK:n venerekisteriin merkittyjä, vuosittain katsastettuja ja vakuutettuja veneitä sekä siihen liittyviä varusteita, ellei telakkatoimikunta tosin määrää.

2024  KATSASTUKSET

7.5 ja 14.5. klo 18-20 Syvärauman kouluranta ja Telakka

28.5 ja 11.6. klo 18-20 Syvärauman kouluranta 

HUOM!  Peruskatsastus ( runkokatsastus ) tehdään viiden vuoden välein ennen vesillelaskua.

Katsastusinfo 1/2022

Katsastusinfo 2/2022

Katsastustoimikunta ja katsastajat

RMVK:n katsastajat katsastavat kerhon veneitä SPV:n ohjeiden mukaan ja veneet rekisteröidään SPV:n venerekisteriin.
Puheenjohtaja Harri Varho p. 050 553 2261, hasanetti(a)gmail.com

 • Juha K Kari p. 040 505 7258 
 • Markus Laine p. 040 080 9648
 • Janne Männistö p. 040 586 3448
 • Harri Varho p. 050 553 2261
 • Lauri Engblom p. 044 252 3914
 • Juha Viljanen p. 050 378 5979

LIITTYMIS- JA JÄSENMAKSUT
Liittymismaksu                                      600 €
Jäsenmaksu, vuosijäsen                      45 €
Jäsenmaksu, vuosijäsen > 75v           25 €
Jäsenmaksu, kannatusjäsen               10 €
Jäsenmaksu, juniorijäsen                     15 €
Jäsenmaksu, opiskelija                         20 €
MUUT MAKSUT
Ulkosäilytyspaikka                                  75 €
Hallipaikan vuokra                                  100 €
Hallipaikan vuokra, kerhon omist.        650 €
Laituripaikan vuokra                               340 €
Huoltopaikan vuokra                              5 €
Kannatusmaksu                                      10 €
Venemaksu                                              15 €
Trailerin säilytys                                       30 €
Maston säilytys telakalla                        10 €
Laiturisähkö vrk (alle 10 kWh)               2,50 €
Laiturisähkö kWh                                     0,20 €

Ajankohtaista

Kesäohjelma 2024

Kesän aikana järjestetään useita yhteisiä tapahtumia, joihin ovat tervetulleita kaikki jäsenet.

Muu ohjelma 2024

Tutustu myös talvikauden ohjelmaan!

Useina vuosina on kerholaiset pelanneet lentopalloa Syvärauman koululla lauantaisin klo 15-17. (Lokakuu-huhtikuu, poisluettuna koulujen loma-ajat, jolloin sali ei ole käytettävissä. Tietoa asiasta esim. Timo Kiiskilältä)

Lentopallovuoro katetaan osallistujilta kerättävällä pienellä osallistumismaksulla. Pelaajia kaivataan lisää. (Voit ottaa mukaan myös ”kerhoon” kuulumattoman tutun).

Liittymällä RMVK:n Facebook-ryhmään, pysyt aina ajan tasalla ajankohtaisista tapahtumista ja näet jäsenten kuulumisia ja kuvia. Ryhmä: RMVK jäsenet (suljettu ryhmä).

 • Heinäkuun alkupuolella (YLEENSÄ) pidetään ns. ”taukopaikka” tapahtuma jossain sovitussa paikassa. Ilmoittautumislistat tukikohdissa. Venematkailutoimikunta järjestää tapahtuman ohjelman. Yleensä osallistujia runsaasti (jopa n. 20-30 venekuntaakin). Hauskaa on aina ollut.
 • Yleisesti tietyt tilaisuudet ja tapahtumat järjestetään osallistujien ”kustantamana” (osallistumishinta kattaa aiheutuvat kulut).  Ennakkoilmoittautumista edellytetään tiettyihin tilaisuuksiin. Tietoa asiasta saatavissa kotisivuilta sekä ilmoituksistamme Uudessa Raumassa.
 • Huvitoimikunta järjestää kerhon puolesta maksutonta tarjoilua tapahtumiin seuraavasti:
  Lipunnosto ja -lasku: Kahvitus.
  RTV:n vierailulla kahvitarjoilu.
  Venetsialaiset: Kahvitarjoilu.
  Rosvopaisti: Kerho järjestää perunat, salaatit ja leivät (”korvausta” vastaan). Kuoppaan pantavat lihat tuovat osallistujat itse.
  Pikkujoulu: Osallistumismaksu kattaa ruokatarjoilun ja orkesterin kulut.
  Tanssi-iltoina tukikohdissa musiikki joko ”muusikkojemme toimesta” tai levyiltä.
 • Toivottavaa olisi, että yhteisiin rientoihin osallistuttaisiin, oltaisiin yhdessä ja tutustuttaisiin muihin jäseniin
 • Vehaniemi-päivänä tarjoiluna on yleensä yhteisesti nautittu kalasoppa, jonka siellä olleet henkilöt valmistivat. Tulevina vuosina etukäteen ilmoitetaan mahdollinen yhteisruokailu ja sen järjestelyt.
 • Uusien jäsenten mukaantulo kaikkeen toimintaan on enemmän kuin tervetullutta.
 • Ajatuksia ja kysymyksiä ”vanhoille” jäsenille, kaikki rohkeasti mukaan toimintaan, koska vain siten pääsee vaikuttamaan kerhon toimintaan ja tapahtumiin.
 • Pysyt ajan tasalla tapahtumista myös seuraamalla RMVK:n aktiivista Facebook-ryhmää.