Meriniemi

N 61° 11' 02" E 21° 25' 30"

RMVK:n tukikohta Meriniemi sijaitsee Raumalla Laakossa. Raumalaisia lähinnä olevassa kohteessa on aktiivista toimintaa ja leppoisa tunnelma. Os. LAAKO 298

Tutustu kohteeseen!

Laakon saaressa 5300 neliön tontilla sijaitsevat hirsimökki ja kaksi saunarakennusta. Vuonna 1996 valmistunut, 90 neliön hirsimökki on kerholaisten käytössä ympäri vuoden. Mökissä ei pääsääntöisesti yövytä. Keittiö on käytössä yhteisissä tilaisuuksissa (varusteena astiasto, sähköhella ja jääkaappi).

Saunoja on kaksi. Pikkusaunan voi jokainen lämmittää halutessaan. Siinä on normaali jatkuvalämmitteinen puukiuas. Isommassa saunassa on suihkut ja kertalämmitteinen kiuas, jonka lämmittämiseen tarvitsee perehdytyksen ja jonka lämmittämiseen kuluu aikaa nelisen tuntia ja löylyä riittää vuorokaudeksi. Perehdytetyistä ison saunan lämmittäjistä pidetään luetteloa. Löylyvetenä on käytettävä makeaa vettä, jota saadaan kesävesijohdon kautta.

Alueella on myös tiskipaikka, lentopallokenttä, kaksi grillikatosta sekä rantagrilli. Sovittu on, että grilleissä käytetään grillihiiliä eikä puita. Isossa grillikatoksessa on myös keittolevy, uuni ja puuhella ruuanlaittoa varten. Mainio muurattu savustusuuni löytyy myös rannasta.

Jätehuoltoa ei ole järjestetty vaan kukin vie KAIKKI omat roskansa pois.

Laituriin voi kiinnittyä noin 20 venettä, mutta sopivin järjestelyin on päästy jopa 40 veneeseen. Meriniemeen johtava väylä on varustettu linjatauluin ja väylän syvyys on kaksi metriä. 

Laiturin keskipaikat ovat ensisijaisesti yli puolitoista metriä syväyksellä oleville veneille.

Toimikunta kehittää ja parantaa aluetta järjestelmällisesti

Meriniemeä on vuosien saatossa kehitetty monella tapaa. Yhteisistä omistuksista pidetään hyvää huolta. 

 

Vuonna 2012 Meriniemi sai 3 -”reikäisen” frisbeeradan. Puustoa harvennettiin talvella lentopallokentän ympäristöstä, ja työ jatkui vielä 2013 talvella. Kerhomajaan tuotiin mikroaaltouuni yleiseen käyttöön.

Vuonna 2013 öljyttiin ison saunan laituri ja terassi. Kerhomajaan tuotiin (osin lainalaittein ja -levyin) karaokekeskus (käyttö aktiivista).

Pikkusaunan laiturin kansilaudoitus uusittiin ja laiturin päähän asennettiin kiinteä penkki. Eteläosa venelaiturista öljyttiin ja penkkirivin kaide uusittiin. TT-laattaosa venelaiturista koki uudistuksen: kansitrallit uusittiin ja reunapalkit öljyttiin. Venelaiturin takana ja alatasolla ollut terassi purettiin ja laiturin tasolle rakennettiin uusi lisäpenkkeineen. Kaikki vanhat pihakalusteet vahvistettiin ja korjattiin sekä öljyttiin. Uudehkon grillikatoksen etuseinän leveään aukkoon rakennettiin seinä, kulkuaukko avattiin pienempänä. 

Vuoden 2014 aikana tehtiin päämökin ja ison saunan ikkunapuitteiden ja reunalautojen rapaus ja kyllästys/lakkaus. Ison grillikatoksen tuulen puolen aukkojen lasitus aloitettiin.

Vuoden 2015 aikana ei toteutettu perushuoltoa eikä erityisprojekteja. Ison grillikatoksen lasitusprojekti valmistui. Venelaiturille rakennettiin vesiposti palvelemaan jäseniä. 2013 uusittu laiturin kansisto öljyttiin 2-4 kertaan.

Vuoden 2016 aikana ei toteutettu perushuoltoa eikä erityisprojekteja. Meriniemen käyttöön saatiin lainalaituri pienveneitä ja pieniä rahtauksia ym. varten.

Vuonna 2018 saatiin tiskauspaikka talon seinustalle.

Vuonna 2019 toteutettiin suihkukopit ison saunan yhteyteen sekä saunan lauteiden laajennus.

Merkittävimpiä uudistuksia vuonna 2020 oli sisääntuloväylän ja poijupaikkojen 4 – 11 kohdalta ruoppaus 2,2 m syväyteen normaalivedellä. Linjataulut ohjaavat sisääntulon pitkin ruopattua uomaa. Ruopatun väylän leveys on 6 m joten aja aivan pohjoisviitan vieritse linjalle. Vuoden aikana tehtiin myös uusi pienvenelaituri.

Vuonna 2021 tehtiin pienen saunan remontti (uusi katto ja saunan sisäosien täydellinen uusinta).

1 §
Tukikohtiemme käyttöön ovat oikeutettuja kerhon jäsenet vieraineen. Kerhon jäsenyys tulee osoittaa esim. kerhon perälipulla tai viirillä. Jäsen vastaa aina seurueensa mallikelpoisesta käyttäytymisestä.

2 §
Tukikohdassa kävijän tulee muistaa, että hän käyttäytyy ja esiintyy alueella moitteettomasti, kuten kunnollisen merenkulkijan hyvä maine edellyttää.

3 §
Tukikohdassa kävijän tulee jokaisella käynnillään kirjoittaa nimensä päivämäärineen vieraskirjaan ja viimeisen lähtijän varmistettava, että kaikki lukittavat paikat ovat lukossa.

Jäsenistön käyttöön tarkoitettu kalusto (jollat, surffilauta yms.) on pidettävä asianmukaisessa kunnossa ja palautettava niille varatuille paikoille.

4 §
Tukikohdissa ei ole järjestettyä jätehuoltoa, joten jokaisen on huolehdittava siitä, että alue kokonaisuudessaan pysyy siistinä. Roskien jättäminen ympäristöön on kielletty.

Venevessojen pumppaaminen rantaveteen on ehdottomasti kielletty!

5 §
Yöpyminen kerhon rakennuksissa on sallittua ainoastaan erikoistapauksissa.

6 §
Tukikohtien saunoissa pääperiaatteena on yhteissaunominen, jolloin edellytetään uima-asujen käyttöä .

7 §
Kerhon viiri suositellaan nostettavaksi tukikohdan salkoon aina kun ollaan paikalla.

Viimeisenä lähtevän tulee poistaa viiri salosta.

8 §
Avotulen teko on sallittu vain määrätyille paikoille ja silloin on noudatettava erityistä varovaisuutta.

9 §
Alueiden kasvillisuutta ei saa vahingoittaa vaan sitä on mahdollisuuksien mukaan edistettävä.

10 §
Älä häiritse yörauhaa ulvovalla moottorillasi tai muulla äänekkäällä esiintymiselläsi. Älä häiritse tai vahingoita veneesi aalloilla veneitä jotka on kiinnitetty laituriin.

11 §
Lemmikkieläimet on pidettävä kytkettyinä ja niiden tuominen sisätiloihin on kielletty. Eläinten omistajien on huolehdittava, ettei niistä aiheudu haittaa tai häiriötä muille.

12 §
Näiden sääntöjen rikkomisesta voi kerhon hallitus antaa rikkojalle määräaikaisenmaihinnousukiellon.

Säännöt hyväksytty 11.11.2004 pidetyssä Rauman Moottorivenekerho r.y:n hallituksen kokouksessa.

2023

Meriniemitoimikunta